Methodfeeder

Hoe vullen we de methodfeeder? Met pellets of grondvoer? En wat kan er fout gaan met het vullen van de mal voor de methodfeeder; kan het voer te nat zijn of te droog? En wat gebeurt er dan? Zomaar wat vragen die de beginnende methodvisser te weten wil komen. Maar zoals dat vaak gaat, wijst de praktijk je toch vaak de juiste weg en is het een kwestie van ‘trial & error’ om deze visserij met vallen en opstaan onder de knie te krijgen.

Skinning

Nu denkt de gevorderde vijvervisser misschien dat hij alles al weet over deze moderne witvismethoden, maar geloof ons, het kan nooit kwaad nog eens de stappen te doorlopen die je aan de waterkant ook uitvoert, en je zult zien dat je er toch de nodige details uithaalt die je nog niet kende. Ken je bijvoorbeeld de term ‘skinning’ bij het vullen van de mal voor het methodvissen? Of het gebruik van een plastic zakje om te voorkomen dat het kleverige voer aan de mal blijft vastplakken?



Een methodfeeder van Guru...

Lijnclip
Maar ook de praktijk bij het vissen zelf wordt nog eens onder de loep genomen. Ook daar zitten zeer bruikbare tips bij. Zorg er bijvoorbeeld voor je de lijnclip op de juiste manier gebruikt. En probeer (bij het strak onder water trekken van de lijn na het inwerpen) de methodfeeder niet te verplaatsen na de inworp. En nog een vraag: moet je reageren op kleine aanbeten bij het feedervissen met een mini-boilie of hookpellet, of liever ‘de boel de boel’ laten? De auteur vist bovendien nooit met een lichtere methodfeeder dan 24 gram bij vijverkarpers en legt ook uit waarom dat is.



Aandrukken...

Must read
Het komt allemaal aan bod in deze video van 10 minuten. Wat ons betreft een ‘must read’ voor de witvissers - en misschien ook wel de karpervissers onder ons!